Vill du ha ett riktigt tryggt boende? Sikta högre!

Drömstans trygghetsboende

Mitt i området ligger vårt nybyggda (2014) trygghetsboende med 54 lägenheter i Lidköpings första höghus. Trygghetsboende innebär att minst en person i ditt hushåll måste vara minst 70 år fyllda när ni flyttar in. Alla 54 lägenheter har förhöjd tillgänglighet, exempelvis extra stora badrum. De håller också rent allmänt en hög standard med ekparkett, ekkök, klinkers med golvvärme och riktig klädkammare. Dessutom har de både vanlig och inglasad balkong. Så det är bara att njuta av utsikten året runt, ända till Vänern om du bor på de högre våningsplanen.

Aktiviteter och stöd – ett hus för trygghet och gemenskap

På första plan finns lokaler för olika typer av fritidsverksamhet. Sköna kvällar kan du ta en bastu på plan nio, och efteråt koppla av med att titta på Vänern från takterassen. Att ta emot gäster är enkelt, du bara bokar husets egen övernattningslägenhet. Behöver du ett extra handtag i livet, kommer hemtjänsten att ha lokaler på första plan i huset. På första plan finns gemensamhetsytor som bibliotek, tv-hörna och matsal. Fritt att använda dag- som kvällstid.

Nära naturen och kulturen – en levande och lugn stadsdel

Trygghetsboendet ligger i Drömstan, ett område med 770 lägenheter i Lidköping. Här bor människor i alla åldrar som lockats av det unika läget med närhet till både stadens utbud och service och naturens skönhet och lugn.

Bil är absolut inte nödvändigt om du bor i Drömstan. Du har bara ca tio minuters gångväg till torget i Lidköping. Samtidigt är det nära till Vänern och de stora rekreationsområdena som sträcker sig längs stranden, ända upp till naturreservatet vid Läckö. Omedelbart norr om Drömstan finns på bekvämt gångavstånd både friluftsbad och badanläggning med uppvärmd utomhusbassäng. Intill Drömstan ligger Framnäs köpcentrum.